R E G U L A M E N T
DE DESFASURARE A ACTIVITATII FOTBALISTICE LIGA V
= editia 2013 – 2014=
Cap.I. SCOPUL
Art.1. Competitiile au ca scop, in principal, atragerea celor mai bune grupari fotbalistice organizate si care respecta regulamentele in vigoare, in competitia fotbalistica cu finalitate primara , descoperirea de tinere talente, izvor de fotbalisti pentru esaloanele superioare.
Art.2. Toate jocurile Ligii V, organizate pe criterii geografice si de distanta, vor da rezerva de jucatori tineri si valorosi, pentru ligile superioare si vor stimula permanent aplecarea spre activitatea sportiva fotbalistica, a tinerilor din toate zonele judetului Neamt, in numar cat mai mare.
Cap.II. ORGANIZAREA
Art.1. Competitiile sunt organizate de Asociatia Judeteana de Fotbal Neamt in conformitate cu Hotararea Adunarii Generale a AJF Neamt din data de 18.08.2011.
Art.2. Campionatul Liga V,editia 2013/2014 se desfasoara in sistemul cu doua serii de 12 si 10 echipe, primele doua locuri, promovand direct in Liga IV.
Cap.III. CONDITII DE PARTICIPARE
Art.1. Structurile sportive cu personalitate juridica, ale caror echipe participa la competitiile organizate de A.J.F., se afiliaza la Asociatia Judeteana, competenta teritoriala, afiliata la F.R.F.
Art.2. Cluburile sau asociatiile sportive vor participa in Liga V, cu o echipa de seniori,fara limite de varsta, sa dispuna de un teren omologat, in proprietate sau chirie ( cu acordul scris al propietarului ), teren care sa indeplineasca conditiile cerute de ROAF si sa foloseasca la instruirea tehnica a echipei, un antrenor sau instructor, cu licenta PRO- nivel C, cu viza anuala achitata.
Art.3. In campionatul Liga V, se pot efectua 4 ( patru ) inlocuiri de jucatori, indiferent de postul pe care acestia joaca.
Art. 4. Legitimarea jucatorilor din Liga V se va face pe baza carnetului de legitimare, care va avea , obligatoriu, viza anuala si viza medicala de la cabinetul medical din localitatea de origine .
Art.5. Asociatiile ( cluburile ) organizatoare sunt obligate sa asigure, pentru buna desfasurare a jocurilor, amicale sau oficiale, urmatoarele :
a ) doua fanioane, de culoare rosie, portocalie sau galbena, pentru arbitrii asistenti, cu dimensiunile regulamentare
b ) minimum 2 ( doua ) mingi de fotbal care, sa corespunda cerintelor <Legilor Jocului >.
c ) o trusa medicala de prim ajutor ( cu minimum necesar de medicamente ), o targa si doi brancardieri.
d ) masurile de ordine regulamentare si obligatorii.
Art.6. Asigurarea asistentei medicale se va face de catre un cadru medical specializat, obligatoriu, pe toata durata partidei precum si la sfarsitul acesteia, avand o legitimatie de serviciu si un act de identitate. Lipsa cadrului medical duce automat la nedisputarea jocului si pierdera lui cu 3 -0,si o amenda de 50 lei, consemnandu-se acest lucru in raportul de arbitraj.
Art. 7. In cadrul sedintei tehnice organizate inainte de inceperea jocului, arbitrul, impreuna cu observatorul delegat vor verifica impreuna cu delegatii celor doua echipe, actele justificative privind asistenta medicala, precum si dotarea trusei de prim ajutor, care trebuie sa fie corespunzatoare medical.
Art.8. In situatia in care , in timpul jocului,apar accidentari deosebit de grave ( comotii cerebrale, fracturi,etc. ) iar cadrul medical trebuie sa insoteasca jucatorul accidentat, pana la cea mai apropiata unitate sanitara, echipei organizatoare,ii revine sarcina, ca in maximum 30 ( treizeci ) minute, sa aduca un alt cadru medical, pentru a asigura asistenta medicala si jocul sa se desfasoare in continuare.
Daca nu este posibil acest lucru iar cadrul medical care s-a deplasat cu jucatorul accidentat nu s-a inapoiat, jocul se va intrerupe, faptele urmand a fi descrise, in amanunt, in raportul de arbitraj .
Art.9. Echipa organizatoare este obligata ca, inainte de inceperea jocului, sa comunice numarul a doua mijloace de transport ce vor fi puse la dispozitia cadrului medical, pentru cazuri deosebite. Numerele de inmatriculare vor fi trecute, in raportul de arbitraj si in fisa sedintei tehnice, de catre observator.
Art.10. Echipele au obligatia sa completeze raportul de arbitraj cu 30 minute gazdele si cu 45 minute oaspetii inainte, fata de ora oficiala de disputare a jocului
Art.11. Delegatii echipelor, vor completa raportul de arbitraj, in baza carnetelor de legitimare. Sunt cazuri cand, se poate participa la joc si pe baza de BI/CI dar cu adeverinta medicala , cu drept de participare la jocul respectiv, cu mentiunea ca, jocul poate fi pierdut si daca , la prima sedinta A.J.F., nu se prezinta carnetul de legitimare, eliberat post joc.
Art.12. Pentru a incepe sau a continua un joc,o echipa trebuie sa aiba, in componenta, cel putin 7( sapte ) jucatori legitimati, cu drept de joc.
Art.13. Toti jucatorii de rezerva, oamenii de ordine si delegatii echipelor vor fi comunicati arbitrului, inainte de inceperea jocului.Acestia cat si brancardierii vor fi echipati in veste reflectorizante sau vor purta pe brat, banderole distincte.
Art.14. Echipa care a inceput jocul cu mai putin de 11 jucatori, poate completa lotul de jucatori din teren, in timpul jocului, dar numai cu jucatori inscrisi in raportul de arbitraj si numai cu acordul arbitrului iar completarea ,dupa inceperea jocului , se face numai cand jocul este oprit.
Art.15. Este interzisa trecerea in raportul de arbitraj a persoanelor cu dubla calitate, delegat si/sau jucator,jucator si/sau asistent medical, delegat si/sau asistent medical, sau aflate in stare de suspendare. In acest caz, arbitrul nu va permite acest lucru, iar daca nefiind instiintat se intampla acest lucru sanctiunea va fi : amenda 250 lei.
Art.16. Un jucator indiferent de varsta, nu poate sustine doua jocuri in aceeasi zi,cu exceptia portarului.
Cap. IV. TERENURI DE JOC
Art.1. Pentru terenurile de la Liga V, conditiile minime obligatorii sunt :
-a ) vestiare pentru echipa gazda si oaspete, cu banci ,cuiere,
-b ) vestiar pentru arbitri, cu masa, scaune, cuiere,
-c ) grup sanitar functionabil,
-d ) banci de rezerva, pentru minim 10 persoane.
Art.2. Teren de joc neregulamentar;
a) cand lipseste sau este deteriorat gardul imprejmuitor,
b) cand nu este marcat sau este marcat neregulamentar
c) cand lipsesc sau sunt deteriorate ori neregulamentare portile, plasele ori steagurile de colt.
Art.3. Arbitrii si observatorul, delegati la joc, sunt obligati sa nu inceapa jocurile atunci cand, terenurile prezinta deficiente majore fata de prezentul regulament.
Art.4. In situatia cand, echipa organizatoare nu ia masuri de remediere a deficientelor, in maxim 30 minute de la ora oficiala de disputare a jocului, acesta nu se va mai disputa, iar echipa gazda, va fi sanctionata conform prevederilor regulamentare. Acest termen nu poate fi prelungit, prin cumulare, cu cel ce poate fi acordat pentru asigurarea asistentei medicale.
Art.5. Teren de joc impracticabil;
a ) daca aproximativ ¼ din teren este sub apa, iar adancimea apei nu mai permite ca , mingea sa vina in contact cu pamantul, astfel incat controlul si circulatia mingii sunt impiedicate cu desavarsire,
b ) in caz de furtuna, ploaie torentiala, descarcari electrice,ninsori abundente, ceata si viscol sau daca, urmare acestora vizibilitatea este de sub 150 m. Daca aceste evenimente apar dupa inceperea jocului, arbitrul va intrerupe jocul.
c ) teren acoperit cu zapada a carei grosime impiedica controlul si circulatia mingii,
d ) teren cu una sau mai multe portiuni acoperite cu gheata si care constituie pericol pentru integritatea corporala a jucatorilor si a arbitrilor.
Art. 6. Impractibilitatea terenurilor se declara numai de arbitri cu colaborarea observatorului jocului.
Art. 7. Ora de incepere a jocului se poate amana sau jocul se poate intrerupe maxim 60 minute daca, terenul de joc devine impracticabil.
Cap. V. DESFASURAREA COMPETITIILOR.
Art.1. Jocurile se vor desfasura in zilele de duminica, orele 11:00, exceptie in localitatile de religie catolica, unde jocurile in organizare proprie vor fi programate de la orele 12:00..
Asociatiile ( cluburile ) vor asigura cel putin 4 ( sase ) oameni de ordine, cu banderole galbene pe brat dinstinctive de ceilalti participanti la joc, in plus vor solicita organelor MAI sau organismelor comunitare, asigurarea securitatii echipei oaspete si a oficialilor, de la sosire pana la plecarea din localitate, precum si respectarea ordinii si disciplinei spectatorilor, in afara incintei terenului de joc, pe toata durata partidei. In cazul aparitiei unor evenimente nedorite generate sau favorizate de lipsa organelor de ordine, clubul organizator va fi sanctionat cu o amenda de, 100 lei.
Art. 2. Schimbarea orei, zilei, terenului sau localitatii de disputarea unei partide se face numai in conditiile impuse ROAF, la cerea echipelor, facuta cu cel putin 7 zile inainte de disputarea partidei si cu acceptul echipei adverse.
Art. 3. La jocurile oficiale, cand ambele echipe prezinta echipamente de joc de aceeasi culoare, echipa gazda va fi obligata sa schimbe culoarea echipamentului de joc, conform Hotararii Adunarii Generale a Asociatiei Judetene de Fotbal, din data de 18.08.2011.
Art.4. Neprezentarea echipei la un joc oficial, va fi sanctionata cu amenda 400 ron ( din care 150 ron, vor fi dati gazdei pentru organizarea jocului ), in afara inregistrarii ei ca atare, fara a se lua in considerare o eventuala dovada a unui post de politie de pe treseu, referindu-se la o anumita cauza de intarziere.La jocurile de Cupa Romaniei – Timisoreana, amenda este de 250 lei ( din care 100 lei revin organizatorului ). De asemena se va considera neprezentare la joc daca, numarul de jucatori este mai mic de 7 ( sapte ), cu motivatia unei defectiuni a mijlocului de transport sau alt motiv. Neprezentarea la jocuri oficiale, in organizarea Asociatiei Judetene de Fotbal de, 2 (doua ) ori consecutiv, sau 3 ( trei ) ori alternativ, se sanctioneaza cu eliminarea din competitie, neavand dreptul de a se inscrie in noua editie de campionat in liga V.
Art.5. Jocurile sunt conduse de brigazi de arbitri delegate de Comisia Judeteana de Arbitri Fotbal.
Art.6. Observatorii oficiali sunt reprezentantii A.J.F., delegati sa supravegheze, organizarea si desfasurarea , in conditii regulamentare a jocurilor, selectionati pe baza unor criterii care, apreciaza competenta,etica, probitatea morala, experienta fotbalistica,conduita in societate, cu varsta mai mare de 30 ani si apti medical.La jocurile de Liga V, nu sunt prevazuti, in mod obligatoriu, observatori.
Art.7. La jocurile considerate dificile sau la solicitarea unor echipe din cadrul Ligii V, vor fi delegati observatori. La sedinta tehnica, condusa de observatorul jocului, vor participa: oficialii celor doua echipe, brigada de arbitri si organele de ordine si siguranta, ocazie cu care se va intocmi un proces-verbal al sedintei tehnice si de securitate.
Art.8. Observatorul si brigada de arbitri vor fi la teren cu cel putin 60 minute, inainte de ora jocului.
Art.9. Clubul organizator raspunde de buna desfasurare a jocurilor si are obligatia sa ia toate masurile pentru prevenirea si inlaturarea oricaror incidente ( art 60.61 si 62, din ROAF, editia 2010 ). Este interzisa introducerea si vanzarea bauturilor alcoolice in stadion, trebuind sa se asigure comerciali-zarea doar a bauturilor racoritoare si numai in pahare de plastic, in caz contrar 500 lei amenda.
Art.10. Delegatii, capitanii de echipa si ceilalti jucatori au obligatia de a executa, neconditionat, toate dispozitiile date de arbitru, aplicandu-se, in caz contrar, prevederile regulamentare.
Art.11. Dispozitiile prezentului articol se completeaza in mod corespunzator cu prevederile Legii 4 din 2008, pentru prevenirea si combaterea violentei in sport.
Art.12. In cazul in care, in cursul desfasurarii campionatului, o echipa sau mai multe echipe se desfiinteaza, se retrag, sunt retrogradate sau excluse din activitatea competitionala, se procedeaza astfel:
- daca aceasta situatie intervine inainte de sfarsitul turului, rezultatele jocurilor disputate se anuleaza si nu vor mai aparea in clasament.
- daca aceasta situatie intervine dupa terminarea turului sau in timpul desfasurarii returului, rezultatele jocurilor disputate in tur se mentin iar toate jocurile din retur, inclusiv cele care s-au desfasurat pana la data retragerii/excluderii, se omologheaza cu rezultatul de 3 – 0 in favoarea fiecarei echipe adverse.
Cap. VI. CONTESTATII.
Art. 1. Echipele au dreptul de a introduce contestatii, astfel:
a) inainte de inceperea jocului, daca :
- se contesta dreptul de joc al unuia sau mai multor jucatori din echipa adversa, inscrisi in raportul de arbitraj, indicandu-se motivele in mod concret.
- se contesta valabilitatea programarii jocului pe terenul respectiv
- se contesta calificarea cadrului medical
- se contesta neregularitatea terenului de joc( dimensiuni, porti, plase steaguri,marcaj )
b) in pauza sau dupa terminarea jocului, inainte de restituirea carnetelor de legitimare, daca :
- se contesta dreptul de joc, al jucatorilor intrati ulterior in joc
- se contesta dubla legitimare, a unuia sau mai multor jucatori
- se contesta identitatea unuia sau mai multor jucatori, inscrisi in raportul de arbitraj.
Art.2. In cazul contestarii mai multor jucatori, este permisa contestarea a maximum 3 (trei) jucatori/echipa.
Art.3. Indiferent de momentul formularii contestatiei ( la pauza sau dupa joc ), pentru substituire de jucatori sau dubla legitimare, jucatorul ( jucatorii ) are obligatia sa se prezinte in fata arbitrilor, cu actul de identitate, sa-si scrie datele personale si sa semneze in raportul de arbitraj, sa fie fotografiat impreuna cu arbitrul ( cu exceptia cazurilor grave care necesita deplasarea la o unitate sanitara ) In caz contrar echipa respectiva si jucatorul vinovat vor fi sanctionati conform prevederilor regulamentare.
Art.4. Contestatiile se fac in scris in raportul de arbitraj si se semneaza de catre delegatul sau capitanul echipei, in prezenta delegatului echipei adverse, care semneaza de luare la cunostinta si a arbitrului care, este obligat sa specifice momentul formularii contestatiei ( inainte, in pauza sau la terminarea jocului ) si sa semneze.In cazul in care delegatul sau capitanul echipei adverse refuza sa semneze de luare la cunostinta, arbitrul va mentiona acest lucru in raportul de arbitraj.
Art. 5. Contestatiile se pot introduce dupa achitarea la observatorul jocului a taxei de 75 lei, iar AJF elibereaza chitanta care va fi trimisa echipei respective, la urmatorul joc, prin observatorul sau.
Art. 6. Daca se contesta identitatea unuia sau mai multor jucatori si se constata de arbitru si observator ca este adevarata, echipa in culpa va fi sanctionata cu pierdera jocului si i se va aplica o amenda de 250 lei pentru fiecare jucator substituit si 500 lei fiecare jucator al altei echipe, folosit in acelasi mod.
Art. 7. Jucatorii contestati pot fi inlocuiti, numai inainte de inceperea jocului. In acest caz, contestatia ramane fara obiect.Arbitrul va consemna acest lucru in raportul de arbitraj.In asemena situatii numarul de jucatori de rezerva se reduce in mod corespunzator.
Art. 8. Contestatiile referitoare la identitatea jucatorilor si la dreptul de joc se fac nominal. In ceea ce priveste contestatiile privind dreptul de joc, delegatii echipelorau obligatia de a inscrie in raportul de arbitraj, in mod explicit,motivul pentru care este contestat jucatorul ( dubla legitimare,lipsa vizei anuale,lipsa vizei medicale, substituire,etc. si in termeni cat mai regulamentari).
Art. 9. Renuntarea la contestatie se va mentiona in raportul de arbitraj iar echipa in cauza va fi sanctionata, la prima abatere cu avertisment iar la cea de a doua, cu amenda egala cu dublul taxei de contestatie.
Cap. VII. ABATERI DISCIPLINARE; PROCEDURI, CAI DE ATAC.
Art. 1. Comisia de Disciplina a AJF Neamt este autoritatea disciplinara cu drept de cercetare, investigare, sanctionare sau penalizare a tuturor acelora care se fac vinovati de incalcarea regulamentelor fotbalistice in vigoare . La judecare se va tine cont atat de circumstante agravante cat si de cele atenuante, toate cu obligatia respectaroii Regulamentului Disciplinar, editia 2010.
Art.2. Cluburile raspund in mod solidar la penalitatile sportive aplicate jucatorilor, oficialilor sau altor persoane care le reprezinta ,in cazul neplatii integrale si la termen a penalitatilor acordate.
Art. 3. Abaterile disciplinare se vor sanctiona conform prevederilor Regulamentului disciplinar al FRF cu suspendare si amenda, in functie de gravitatea abaterii. Amenda stabilita va fi achitata de asociatia sportiva, in termenul acordat, in caz contrar echipa va fi suspendata pana la achitarea amenzii.
Art. 4. De regula suspendarea se stabileste in numar de etape pentru jucatori si antrenori si in numar de luni pentru celelalte persoane. Executarea in luni se intrerupe pe timpul pauzei competitionale intre tur si retur sau intre doua editii ale campionatului.
Art. 5. Daca suspendarea urmeaza sa fie executata prin jocuri, conteaza numai cele efectiv jucate. Daca jocul este intrerupt si nu se mai programeaza, sau daca este anulat sau castigat de una din echipe prin forfait, se considera sanctiune executata numai de jucatorii echipei nevinovate.
Art. 6. Daca, in cazul savarsirii de acte violente, nu se poate face identificarea vinovatilor, forul disciplinar va sanctiona clubul caruia ii apartin agresorii.
Art. 7. Cercetarea si solutionarea abaterilor disciplinare se va face de catre Comisia de Disciplina, in fiecare zi de luni orele 12.00, la sediul AJF, de pe str Stefan cel Mare nr. 31.
Art. 8. Hotararile Comisiei de Disciplina privind solutionarea contestatiilor sau sanctionarea abaterilor disciplinare, pot fi atacate la Comisia de Apel, in termen de 5 ( cinci ) zile de la pronuntare,
Art.9. Lovirea oficialilor ( arbitru, arbitru-asistent,observator ) de catre un jucator al unei echipe,cu mana, capul si/sau picioarele,duce la intreruperea imediata a jocului. Jucatorul vinovat va fi sanctionat cu o suspendare de la 6 la 12 luni si o amenda de la 600 la 1200 lei , iar echipa acestuia cu amenda de la 250 la 500 lei.
Art.10. Aceeasi fapta savarsita de un oficial al unei echipe, se sanctioneaza cu amenda de 500 lei.
Art.11. Aceeasi fapta savarsita insa de publicul spectator, duce la aplicarea unei amenzi de la 250 la 500 lei si o suspendare a terenului de la 1 la 3 etape, jocurile disputandu-se intr-o alta localitate situata la o distanta minima de 20 km.
Cap. VIII. CUMUL DE CARTONASE
Art. 1. La acordarea avertismentului cu cartonas galben sau cartonas rosu,la eliminare, delegatii echipelor vor lua la cunostinta, in mod obligatoriu, prin semnatura, pe raportul de arbitraj.
Art. 2. Cluburile/asociatiile sportive sunt direct raspunzatoare pentru evidenta cartonaselor galbene si pentru efectuarea etapelor de suspendare dupa cartonasele rosii primite.
Art. 3. Amenda pentru cartonase galbene sau rosii, se achita ,dupa joc,obligatoriu la observatorul jocului, care depune sumele la AJF, in caz contrar, jucatorul respectiv este suspendat, din oficiu, prin retinerea carnetului de legitimare, iar clubul este sanctionat, in plus, cu amenda 50 lei.
Art. 4. Orice jucator care isi scoate tricoul dupa marcarea unui gol va sanctionat cu un cartonas galben pentru comportare nesportiva.
Art. 5. Orice cartonas galben acordat si mentionat in raportul arbitrului se amendeaza cu 15 lei. Daca un jucator primeste doua cg, iar al doilea cg este transformat in c.rosu, penalitatea este de 45 lei.
Art. 6. Un jucator care primeste cartonas rosu direct va fi suspendat si va achita o amenda de 50 lei.
Daca acest cartonas rosu este precedat de unul galben, amenda va fi 65 lei.
Art. 7. Echipa ai carei jucatori acumuleaza minim 5 cartonase galbene intr-un joc, va fi penalizata , in plus, cu suma de 50 lei, pentru comportare nesportiva.
Art. 8. Suspendarea si amenda pentru mai multe cartonase galbene se stabilesc astfel : la 4 cartonase galbene -1 etapa / 50 lei; la 7 cartonase galbene -1 etapa / 75 lei; la 9 cartonase galbene -1 etapa / 100 lei; in continuare, cate o etapa, la fiecare cartonas galben primit / si cate 125 lei, amenda.
Art. 9. In caz de folosire a jucatorilor suspendati, pentru cumul de cartonase galbene, se va da joc pierdut, din oficiu, echipele avand aceasta obligatie de asi tine evidenta cartonaselor, in mod expres.
Cap. IX. ABATERI DISCIPLINARE ANTRENORI SI INSTRUCTORI
Art. 1. Abaterile disciplinare ale antrenorilor si instructorilor de fotbal, savarsite in cursul jocurilor echipei la care activeza,sau in legatura cu acestea , se sanctioneaza conform prevederilor regulamentului disciplinar al FRF si ale prezentului regulament, de catre Comisia de Disciplina.
Art. 2.Persoana angajata in functia de antrenor nu poate cumula aceasta functie cu cea de agent de jucatori sau de arbitru, nerespectarea prezentei duce la amenda de 250 lei, suportata de echipa respectiva.
Pentru a nu fi sanctionata , persoana respectiva trebuie sa anunte acest fapt, in termen de 5 ( cinci ) zile, conducerea sectiei si aceasta AJF-ul si sa intrerupa acele activitati conexe.
Cap. X. OMOLOGAREA REZULTATELOR; CLASAMENT FINAL.
Art. 1. Clasamentul final de la Liga V, se va intocmi pe baza omologarii rezultatelor jocurilor de catre Comisia de Competitii si Disciplina; se vor acorda 3 ( trei ) puncte pentru victorie,un punct pentru joc egal si zero puncte pentru infrangere.
Art. 2. Daca doua echipe acumuleaza acelasi numar de puncte, dupa ce au jucat toate meciurile programate, clasamentul se va stabili pe baza aplicarii, in ordine, a urmatoarelor criterii:
a) numarul mai mare de puncte obtinute in meciurile directe,
b) golaverajul din meciurile directe,
c) numarul de goluri marcate, in meciurile directe,
d) golaverajul general mai bun.
Art. 3. Echipele de pe primele doua locuri, din cele doua serii,EST si VEST , Liga V , vor promova direct in Liga IV,editia 2014/2015
Cap. XI. DISPOZITII ADMINISTRATIVE
Art. 1. Echipele au obligatia , ca la terminarea junioratului, sa inlocuiasca fotografiile de pe carnetele de legitimare cu fotografii ale jucatorilor , de data recenta, o fotografie, obligatoriu, trebuie adusa si la fisa personala, de la AJF. Nerespectaream acestei prevederi , atrage de la sine sanctionarea echipei respective,in conformitate cu prevederile regulamentare, cu avertisment, la prima abatere si cu amenda de la 50 la 150 lei, in caz de recidiva.
Art.2. A.J.F. Neamt nu isi asuma nici o raspundere in caz de accidentare a jucatorilor la antrenamente, cat si in timpul jocurilor amicale sau oficiale.
Art.3. A.J.F. Neamt este in drept sa perceapa taxe, contributii si penalitati, pentru membrii afiliati, jucatori si oficiali ai cluburilor si asociatiilor de fotbal.
Art. 4. In vederea desfasurarii in mod organizat si eficient a activitatii competitionale, echipele au urmatoarele obligatii, minime:
- sa depuna pana pe 05.08.2013, in mod obligatoriu, sumele de participare pentru editia 2013/2014, in cuantum de 500 lei.
- intocmirea si depunerea tabelelor nominale cu loturile de jucatori, colectivul de conducere si administrativ al sectiei, la inceput de campionat precum si orice modificare sau completare privind persoana care primeste corespondenta si/sau numarul de telefon.
- sa raspunda la termenele stabilite prin Buletinul informativ sau telefonic, cu materialele cerute.
- sa nu permita vanzarea de bauturi alcoolice, in apropierea bazei sportive inainte,in timpul sau cel putin 30 minute, dupa terminarea partidei, abatere ce va fi sanctionata cu amenda 500 lei.
- sa participe neconditionat la Cupa Romaniei, neprezentarea fiind amendata cu 250 lei.
- sa trimita delegat, in caz de cercetari sau relatii, la AJF, la data si ora anuntata prin buletin informativ sau telefonic.
Art. 5. Cuantumul cotizatiilor, contributiilor banesti si a altor taxe regulamentare, este stabilit de catre Comitetul Executiv, la inceputul fiecarui an calendaristic/competitional si tot Comitetul Ececutiv, isi rezerva dreptul de a le modifica, cand se impune aceasta.
Art. 6. Taxele si amenzile echipelor participante din Liga V, vor fi la jumatate din valoarea celor din lista anexa pentru Liga IV .
Art. 7. A.J.F. Neamt, va acorda echipelor din fruntea Ligii V, la sfarsitul campionatului diplome, cupe si alte premii in bani sau in echipamente sportive, in functie de posibilitati.
Cap. XII. DISPOZITII FINALE
Art. 1. Biroul Executiv al AJF Neamt, elaboreaza regulamente si norme proprii de organizare, tehnice, financiare, si de asigurare materiala, privind organizarea si desfasurarea activitatii fotbalistice din judet, in conformitate cu prevederile legale, regulamentele FRF si ROAF 2010
Art. 2. Situatiile care nu sunt prevazute in prezentul regulament vor fi solutionate in conformitate cu prevederile ROAF-2010 si/sau regulamentele, hotararile si instructiunile F.R.F. si A.J.F.
Art. 3. Biroul Executiv al A.J.F. Neamt, isi rezerva dreptul de a imbunatati acest regulament.
Prezentul regulament a fost aprobat de Comitetul Executiv al A.J.F. Neamt, in sedinta sa din 21.08.2013 si intra in vigoare de la data adoptarii.
Art. 4. Odata cu intrarea in vigoare a prezentului regulament orice alta dispozitie contrara, se abroga.
ASOCIATIA JUDETEANA DE FOTBAL NEAMT
CONT RO10OTPV170000375812RO01
BANCA - OTP BANK ROMANIA, SUCURSALA PIATRA NEAMT
C.F. 11762150