COMUNICAT

07 August 2017, la ora 15:48 / Publicat în Comunicate AJF de Marcel Mihalcea / 781 vizualizări

COMUNICAT

Federaţia Română de Fotbal anunţă din 2017 vine în sprijinul cluburilor de Liga 3 şi din ligile inferioare, dar şi al juniorilor cu varianta dublei legitimări.  Pentru aceasta a introdus în ROAF (Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice) Articolul 4 bis - Asocierea cluburilor, pe care vi-l prezentăm mai jos în întregime.

Cei care vor să vadă acest lucru şi pe site-ul FRF pot accesa link-ul: http://frf.ro/statut-si-regulamente.html.

 

Art. 4bis Asocierea cluburilor

 

  1. Cluburile ale căror echipe de cea mai înaltă categorie participă în Campionatul național “Liga a 3-a” se pot asocia cu cluburi cu activitate exclusivă de copii și juniori U17 și U19, afiliate la FRF, în scopul de a constitui și utiliza un fond comun de jucători.Pot face parte din fondul comun de jucători doar jucătorii legitimați la clubul cu activitate exclusivă de copii și juniori. Echipa de Liga a 3-a va avea dreptul de a utiliza jucătorii din fondul comun exclusiv în competițiile de seniori la care participă.
  2. Asocierea se poate solicita doar în perioada de pauză competițională dintre două sezoane  și va fi realizată pentru un an competițional întreg. Solicitarea de asociere dintre două cluburi va fi aprobată de Comitetul Executiv al FRF cel târziu cu 5 zile înainte de debutul oricărei competiții în care ar fi implicate cel puțin unul dintre cluburile care solicită asocierea.

Solicitarea de asociere formulată cu nerespectarea termenului anterior menționat va fi respinsă ca tardiv formulată.

  1. Nici un club nu va putea încheia mai mult de un contract de asociere pentru un sezon competițional.
  2. În vederea aprobării asocierii, cluburile interesate vor depune la FRF următoarele documente:

a)    Contractul de asociere, semnat și ștampilat de reprezentanții legali ai celor două cluburi. Contractul va cuprinde obligatoriu clauze privind durata asocierii, drepturile și obligațiile fiecăreia dintre părți, modalitățile concrete privind folosirea la antrenamente, jocuri oficiale și amicale a jucătorilor ce vor fi utilizați în comun,  modalitatea de soluționare a litigiilor dintre cele două părți, condițiile de încetare a asocierii, partea care va achita taxa de asociere.

b)    Hotărârea și procesul-verbal al ședinței organului de conducere al fiecăruia dintre cele două cluburi prin care a fost aprobată asocierea, semnate și ștampilate conform prevederilor legale în vigoare.

c)    Tabelul nominal cu jucătorii, maxim 10 jucători, cuprinși în fondul comun, ce vor avea drept de joc la echipele ambelor cluburi cu respectarea prevederilor alin. 1 de mai sus. Orice modificări în tabelul cu jucătorii cuprinși în fondul comun vor putea fi efectuate doar în pauza competițională de iarnă (așa numita pauză dintre tur și retur)

d)    Dovada plății taxei de asociere în cuantum de 300 de lei.

  1. După aprobarea asocierii, cluburile sunt obligate  să prezinte departamentului competent din cadrul FRF carnetele de legitimare și fișele jucătorilor cuprinși în fondul comun, în vederea înscrierii în acestea a numelor reunite ale celor două cluburi asociate, a datei înscrierii și aplicarea, în mod gratuit a vizei anuale, dacă este cazul.
  2. În situația în care cluburile nu solicită înainte de începerea oricărei competiții în care este implicat cel puțin unul dintre  cluburile asociate, jucătorii vor avea drept de joc doar la clubul la care sunt legitimați.
  3. Jucătorii transferați temporar la unul dintre cluburile asociate vor putea fi înscriși în fondul comun de jucători, dar vor avea drept de joc pentru cele două cluburi doar pe durata de valabilitate a transferului temporar.
  4. Fișele jucătorilor din fondul comun se vor păstra în original de compartimentul de specialitate al FRF, după caz, în funcție de entitatea care deține calitatea de organizator al competiției în care participă echipa clubului la care jucătorii sunt legitimați, o copie a fișelor urmând a fi depusă și la departamentul de specialitate al entității care organizează competițiile în care participă echipele clubului asociat.
  5. Asocierea nu creează nici un fel de raporturi juridice între clubul asociat și jucătorii celuilalt club aflați în fondul comun de jucători, pe durata asocierii fiind valabile contractele încheiate de jucători cu clubul la care sunt legitimați. Jucătorii aflați în fondul comun de jucători primesc drept de joc pentru clubul asociat în virtutea contractului de asociere.
  6.  Indemnizațiile de formare, promovare și/sau contribuțiile de solidaritate revin exclusiv clubului la care sunt legitimați jucătorii, clubul asociat neavând nici un drept pentru jucătorii din fondul comun legitimați la celălalt club.
  7.  Jucătorii din fondul comun care au jucat pentru unul dintre cluburile asociate, vor avea drept de joc pentru celălalt club dacă jocul se desfășoară cel mai devreme în ziua imediat următoare celei în care jucătorii au evoluat pentru unul dintre cluburile asociate, cu respectarea condiției ca respectivul jucător să joace în termen de 24 de ore cel mult 3 reprize sau maximum 135 de minute cumulate în cele două jocuri.
  8. În cazul în care contractul de asociere încetează din orice motiv în cursul anului competițional pentru care a fost încheiat, jucătorii vor avea drept de joc doar pentru clubul la care sunt legitimați, pierzând dreptul de joc pentru clubul asociat.
  9. În ceea ce privește sancțiunile disciplinare aplicate jucătorilor din fondul comun de jucători se vor aplica cu prioritate următoarele reguli:

a)    Suspendările pentru abateri sancționate direct cu cartonaș roșu  ( eliminare directă) și cele pentru eliminare indirectă ( 2 cartonașe galbene în același joc): se vor lua în calcul doar etapele din competiția în care jucătorul a săvârșit abaterea. Până la executarea în totalitate a sancțiunii, jucătorii nu vor avea dreptul de a evolua în nicio competiție oficială.

b)    Suspendările dictate pentru cumul de cartonașe galbene : suspendarea va fi executată doar în competiția în care a fost dictată sancțiunea, jucătorii având dreptul de a evolua în celelalte competiții oficiale.

  1. Dacă jucătorii din fondul comun al asocierii se transferă sau sunt legitimați la un alt club, jucătorii suspendați vor executa sancțiunile în competițiile în care participă noul club începând cu primul joc oficial la care este programată echipa clubului respectiv  pentru care jucătorul ar avea drept de joc.
  2. Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători din fondul comun și care se transferă sau se legitimează la un alt club vor fi preluate doar dacă echipa noului club participă în aceeași categorie competițională cu cea în care jucătorii respectivi au fost sancționați.

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP