Decizia Comitetului Executiv

28 Iulie 2020, la ora 13:12 / Publicat în Comunicate AJF de Mircea Andrei Oglindoiu / 907 vizualizări

Decizia Comitetului Executiv

 

 

              Întrunit în mod statutar, în data de 23.07.2020, în conformitate cu art.34 din Statutul Asociației Județene de Fotbal Mehedinți, Comitetul Executiv al AJF Mehedinți a decis "înghețarea" sezonului 2019-2020 din Liga a IV-a Mehedinți și desemnarea titlului de campioană județeană ocupantei primului loc, AS Recolta Dănceu, la momentul întreruperii competiției. 

                Ținând cont de faptul că echipa clasată pe primul loc în Liga a IV-a Mehedinți nu deține Certificat de Identitate Sportivă (CIS) eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Asociația Sportivă Recolta Dănceu nu are, conform regulamentului, drept de participate la "barajul" de promovare pentru Liga 3, programat în perioada 1-9 august 2020. Totodată, ocupanta locului secund, Club Sportiv Strehaia, care deține CIS, a declinat propunerea AJF Mehedinți de a participa la barajul pentru promovare, motivând că nu dispune de fondurile necesare pentru a efectua teste Covid -19 pentru jucători și staff tehnic și administrativ. Deoarece nici ocupanta locului 3, AS Inter Salcia, aflată, la fel ca CS Strehaia, la 3 puncte de primul loc,  nu deține CIS, Asociația Județeană de Fotbal Mehedinți se vede pusă în imposibilitatea de a avea reprezentantă la "barajul" pentru promovarea în Liga 3. 

               Tot în ședința din 23.07.2020, Comitetul Executiv al AJF Mehedinti a mai decis  "înghețarea" sezonului 2019-2020 din Liga a V-a Mehedinți și desemnarea titlului de campioană  ocupantei primului loc, AS Noapteșa, la momentul întreruperii competiției, precum și "înghețarea" fazei județene din cadrul Cupei României.   În luarea deciziei de a "îngheța" campionatul județean au stat prevederile "Protocolului Medical pentru reluarea competițiilor de fotbal amator", aprobat în data de 14.07.2020 de Comitetul de Urgență al FRF. AJF Mehedinți a ținut cont de situația epidemiologică din țară și din județul Mehedinți, considerând primordial sanătatea jucătorilor,  staff-ului tehnic și tututor persoanelor angrenate în organizarea jocurilor de fotbal.


             AJF Mehedinți va putea stabili data la care poate să înceapă sezonul 2020-2021 din Liga a IV-a și Liga a V-a Mehedinți doar în funcție de evoluția epidemiologică din țară și din județul Mehedinți. Momentan, campionatul județean nu poate începe decât dacă echipele participante respectă prevederile "Protocolului Medical pentru reluarea competițiilor de fotbal amator", care implică, în principal, teste pentru depistarea virusului Covid-19.

             Perioada de transferuri pentru turul sezonului 2020-2021 este 14 iulie 2020 - 5 octombrie 2020. 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP